FRESH START Program

Moet jouw paard vervroegd met pensioen? Bijvoorbeeld vanwege een blessure. Of is jouw paard al wel op leeftijd, maar nog zo fit als een hoentje en gun je hem of haar een tweede carrière?

Stal Breukelenhof biedt je een geweldige kans om jouw paard toch nog een heerlijk en nuttig paardenbestaan te bieden. Het FRESH START Program is bedoeld voor paarden die misschien niet meer geschikt zijn voor de sport, maar nog vitaal genoeg zijn om een belangrijke taak op zich te nemen, namelijk het leiden van een kudde jonge paarden.

Voor de veulenopfok is Stal Breukelenhof op zoek naar volwassen paarden of pony’s die bij onze veulens in de groep komen te staan. Ze zullen daar dienen als de leiders (opvoeders) van de kudde. Wij vinden het logischer dat de rol van leider van de kudde naar een volwassen paard gaat, zodat de veulens ook echt veulen kunnen zijn zonder dat ze deze verantwoordelijke rol op zich hoeven te nemen. Ook geloven wij dat dit zorgt voor een evenwichtige balans in de rangorde, waardoor er nog meer rust ontstaat in de groep.

Het is dus belangrijk dat jouw paard meer is dan sociaal! Wij zoeken die paarden met dat natuurlijke overwicht. Paarden die geboren leiders zijn en op een correcte manier andere paarden kunnen opvoeden.

Jouw paard zal meegaan in het ritme van de veulens. Dat betekent dat hij in de wintermaanden van 08:30 tot 15:00 in de paddock zal staan en in de zomermaanden 24/7 op het land. Ons land is voorzien van leidingwater. In de wintermaanden staat hij in een eigen box. Dit is een zeer luxe en ruime box met afmetingen van 4 x 3 en openingen aan 3 zijden voor nog meer ruimte en sociaal contact. De paarden staan op stro en worden iedere dag uitgemest. Hier staat hij met onze eigen paarden.

Handig om over na te denken; de veulens hebben in de paddock beschikking tot onbeperkt ruwvoer, dus jouw paard ook. Een deken tussen een groep knabbelgrage veulens is niet handig.

Denk je dat jouw paard geschikt is voor deze ‘functie’? Stuur dan een mail met een goede uitleg waarom je denkt dat jouw paard hier geschikt voor is naar

Kosten: 95,- in de zomermaanden en 250,- in de wintermaanden.
Wij nemen de volledige zorg op ons, zoals het voeren, uitmesten, binnen- en buiten zetten. Je mag gebruik maken van de faciliteiten van onze stal. 

stal breukelenhof
stal breukelenhof
stal breukelenhof