Nog slechts 5 plekken voor het opfokseizoen van 2020/ 2021

Is jouw merrie drachtig? Vergeet dan niet om je op tijd te oriënteren voor een opfok die bij jou past.
Mocht onze opfok jou aanspreken dan kan je een afspraak met ons inplannen voor een rondleiding. Tijdens deze rondleiding vertellen wij over ons stalbeleid en kan jij meteen de stal & paarden bekijken en de ‘sfeer proeven’. Mocht de klik er zijn na het bezoek dan zetten wij je op onze reserveringslijst.

Contact kan je opnemen via info@stalbreukelenhof.nl of 06-29194747

LET OP: dit gaat over volgend opfokseizoen! 2020/ 2021 Voor dit jaar zitten wij al vol.

IMG_5386.JPG

Inschrijven opfok 2020/ 2021

Voor het aankomende seizoen zitten wij helaas alweer vol. De wachtlijsten inmiddels ook. Vandaar dit bericht op de website om teleurstellingen te voorkomen.

Heb jij een drachtige merrie en wil je volgend jaar niet achter het net vissen…. dan kan je je nu al opgeven voor een plek in 2020!

De eerste 10 aanmeldingen hebben een gegarandeerde plek. De overige aanmeldingen zijn afhankelijk van de geslachten die geboren worden, aangezien wij plek hebben voor 10 merries en 10 hengsten.

Ik heb voor 2020 nog 4 van deze plekken beschikbaar.

IMG_5450.JPG

Persoonlijke & deskundige omgang met de veulens

Een fijn meewerkend paard die vanuit vertrouwen naar de mens de dingen wil doen die van hem worden gevraagd. Dat is toch een heel fijn uitgangspunt als jij straks jouw, inmiddels 3 jarige, komt ophalen uit de opfok. Onze opfok probeert jullie daar zoveel mogelijk in te ondersteunen door middel van ons stalbeleid, maar ook onze kennis en kunde tijdens de omgang met jouw veulen.
IMG_5427.JPG

Blij met eigen fok; Galaxyreina

Nog zoveel te verbeteren, nog zoveel te leren, maar wat geniet ik juist ook daarvan! Dit is onze eigen gefokte Galaxyreina (Negro x Uniform) dus we hebben haar, net als al mijn klanten, al van veulen af aan zien opgroeien. Ze is heerlijk om mee te werken en we kennen elkaar door en door.

De paarden die bij ons staan hoeven alleen maar te spelen en blij te zijn, wat een heerlijk leven! En toch merken we rond de leeftijd van 3 - 3,5 jaar dat ze toe zijn aan iets nieuws. Dingen leren, de volgende stap. Ze krijgen een andere uitstraling/ energie.

Mijn gouden tip is wel; train in de tempo van het paard. Sommige zijn nou eenmaal sneller volwassen, andere niet. Het ene paard is enorm ijverig en maak je blij met veel uitdagingen, de andere voelt zich comfortabeler bij het grondwerk. Luister en kijk naar je paard, KEN je paard. Richt je op 4 belangrijke pijlers:
1. Is hij fysiek sterk genoeg?
2. Is hij genoeg in balans?
3. Is hij er mentaal klaar voor?
4. Is er genoeg vertrouwen naar de mens/ mij toe?

Dan kunnen we wat mij betreft de discussie: ”Op welke leeftijd moet je gaan beginnen met opleiden?” afsluiten ;-)

_DSC5911 v2.jpg

Kleinschalige Groepsbox voor volwassen paarden

Stel je voor; je hebt een paard die niet meer in de sport kan, maar eigenlijk is hij/zij nog te fit voor een pensioenstal. 

Dan hebben wij misschien de ideale uitkomst voor je! In de zomermaanden hebben wij bij onze opfok groepen altijd zogenaamde “opvoeders” lopen. Volwassen merries of ruinen die simpelweg; de oudste van het stel zijn en daarom een natuurlijk overwicht hebben op onze jonkies. Goed voor rust in de groepen en een stukje natuurlijke opvoeding.

Sinds dit jaar hebben wij voor deze volwassen paarden een heel fijn binnenverblijf gemaakt. Geen individuele box, maar een mooie ruime groepsbox voorzien van een heerlijk strobed, ruim ruwvoer van zeer goede kwaliteit en 24/7 uitloop naar een nette droge zandpaddock. Zowel binnen als buiten zijn drinkbakken die in de winter worden verwarmd. We voeren de paarden 2 x per dag biks en er hangen zoutblokken voor de liefhebbers.Het is geen enkel probleem om je paard uit de groep te halen. Op dit moment staan er 5 paarden, wij denken aan een groep van 8.

In de stal staat ook een individuele box van 3 x 4. Mocht jouw paard een keer (tijdelijk) apart moeten dan is dat mogelijk zonder dat hij/ zij weg van de groep moet. 

In de zomer staan ze 24/7 op het weiland. De merriegroep heeft inloop naar een paddock en een stal. In de weilanden staan ze samen met 30 jonge paarden in de leeftijd van 1 t/m 3 jaar. Wij hebben ruime percelen, dus genoeg bewegingsvrijheid voor ieder paard. Alle sloten zijn afgezet en alle weilanden zijn voorzien van waterbakken die aangesloten zijn op leidingwater.

De ruinen komen bij de hengsten te staan. Dit klinkt heel heftig, is het niet. Het zijn echt nog jonge paarden en er hangt een hele gemoedelijke sfeer. Mocht een hengst echt last krijgen van zijn hormonen en krijgt zijn speelse gedrag een scherp randje; dan moet hij direct de opfok uit. Dus hier hoef je niet bang voor te zijn.

 Wij zorgen met liefde voor onze paarden en werken deskundig. Alle paarden worden goed in de gaten gehouden. Mocht er iets met jouw paard aan de hand zijn, dan krijg je van ons bericht en overleggen we samen het geschikte plan van aanpak. Je bent dus niet verplicht om dagelijks te komen, mag uiteraard wel.

De kosten voor deze stalling is 200,- per maand per paard. 

Mocht je interesse hebben in deze stalling dan vragen wij het volgende; stuur een email met een beschrijving (foto eventueel) van jouw paard en waarom je denkt dat hij/ zij hiervoor geschikt is. Dit klinkt als een sollicitatie ;-) en dat is het niet, maar wij willen natuurlijk wel een goede match maken! Je wilt je paard niet voor niks verhuizen, dus het is belangrijk dat je paard echt sociaal is. 

Daarnaast moet je rekening houden met groeps stalmanagement. Een paard met aanleg voor hoefbevangenheid is wellicht niet geschikt vanwege de hoeveelheid ruwvoer en het voorjaarsgras. Een deken is bijvoorbeeld ook niet praktisch in een groep. Dus denk daar ook even over na. 

Wil je eerst een bezoek aan ons bedrijf brengen, dan kan je contact opnemen voor een rondleiding.

Mailen kan naar info@stalbreukelenhof.nl

opvoeders gezocht.png